Language

Beckers Mood x Midnatt

För den här inbjudande matsalen har Beckers låtit kulörerna Dalagård 840 och Klipphäll 575 löpa som en röd tråd genom såväl väggar, textilier som inredningsdetaljer. Bordet är klätt i Midnatts duk i färgen Soda och matchas med tygservetter i samma ljuvliga färg. De släta väggarna är målade i Mood Air Wall, och panelerna i Mood Professional Finish.

Tänk på att färger ofta höjer varandra, blanda starkare accenter med mjukare nyanser i samma skala, då uppstår färgmagi.

När färgföretaget Beckers frågade om vi ville bidra med textilier till tre stämningsfulla miljöer målade i produktserien Mood, svarade vi gladeligen ja! Självklart ville vi även svara på några frågor på våra favorittemat – Vår färgfilosofi för ett mysigt hem.

Väggfärg och hemtextilier, olika material som tillsammans förstärker uttrycket och skapar synergier i hemmet, var utgångspunkten när stylisten Sasa Antic och fotograf Stellan Herner skapade höstinspiration med Midnatts tongivande hemtextilier och Beckers sobra färgkarta.

Hur skulle ni beskriva Midnatts färgfilosofi?

Vi älskar färg och brinner för att fler ska våga mer. Vår palett består av starka men snälla färger, det är accenter som ska vara lätta att blanda med andra kulörer. Tänk på att färger ofta höjer varandra, blanda starkare accenter med mjukare nyanser i samma skala, då uppstår färgmagi.

Midnatt har ett sortiment med en mycket vacker palett, hur tänker ni kring färgval?

Vi får mycket inspiration från mode och försöker fånga upp trender därifrån men anpassa dom till hemmet. Det handlar ofta om att mjuka upp trendiga accenter.

Vilken stämning vill ni skapa i hemmet i höst? Vilka kulörer kräver det?

Vi inspireras mycket av brittiska interiörer just nu. Brokiga och lite excentriska men alltid mysiga. Blått, terrakotta och vanilj är höstens färgskala.

Många vill men vågar inte färg i hemmet, hur kan man ta första steget?

Sängkläder, kuddar och dukar är den perfekta ingångsporten för den som vill våga mer färg hemma, sedan kommer väggarna. När man väl är där kommer man vilja måla tak, snickerier och möbler. Välj en färgpalett till varje rum. Gör sedan färgval och inköp utifrån den.

Vad tycker ni är det viktigaste för att skapa en trivsam stämning i ett hem?

Vår viktigaste ingrediens för ett stämningsfullt hem är mjuka möbler, mycket textilier, tända ljus och vackra blickfång. Tyvärr är välstädat också med på listan…

Sobra och vackra kulörer som går ton i ton skapar en lugn och behaglig känsla – precis en sådan stämning som man vill åt i sovrummet. Här har Beckers använt nyanser i en sval, blå färgskala där väggkulörerna Vårljus 822, Himlavalv 746 och Himmelsblå 742 matchats med Midnatts lakan i färgen Lake.

Shop the look