Language

Tvättråd

Våra sängkläder är vävda i 100% ekologisk bomull i en stentvättad tuskaft. Bomull som textil kännetecknas av att det är slitstarkt, naturligt, mjukt, andas och lätt att ta hand om. För oss är livslängden på våra produkter viktig, och om du tar hand om dina sängkläder kommer du att kunna sova gott i dem under många år framöver.

Vi rekommenderar alltid tvätt vid låg temperatur (40 grader) och hängtorkning eftersom det är skonsammare för både tygets fibrer, behåller färgen längre och är bättre för miljön. Textilerna tål däremot att tvättas i 60 graders maskintvätt och torka i torktumlaren på låg värme, emellanåt, då de är gjorda av 100% bomull. Med det sagt, kom ihåg att i tvätt i höga temperaturer tenderar textilierna att tappa sina färger snabbare.

Se till att tvätta mörka och intensiva färger separat från ljusa. När det gäller tvättmedel rekommenderar vi miljömärkt tvättmedel utan blekmedel. Undvik också sköljmedel.

Till sist, kom ihåg att begränsa mängden tvättmedel. Det är bättre för plagget, känslig hud och miljön att inte överdosera. Läs anvisningarna på förpackningen och följ instruktionerna på tvättmaskinen.