Language

Tvättråd

Alla Midnatts produkter är vävda i 100% ekologisk bomull med en mjuk, tvättad finish. Bomull som textil kännetecknas av att det är slitstarkt, naturligt, mjukt, andas och lätt att ta hand om. För oss är livslängden på våra produkter viktig, och om du tar hand om dina textilier kommer du att kunna njuta av dem under många år framöver.

Vi rekommenderar alltid tvätt vid låg temperatur (40 grader) och hängtorkning eftersom det är skonsammare för både tygets fibrer, tyget behåller färgen längre och det är bättre för miljön. Se till att tvätta mörka och intensiva färger separat från ljusa. När det gäller tvättmedel rekommenderar vi miljömärkt tvättmedel utan blekmedel. Undvik också sköljmedel. Till sist, kom ihåg att begränsa mängden tvättmedel. Det är bättre för produkten, känslig hud och miljön att inte överdosera. Läs anvisningarna på förpackningen och följ instruktionerna på tvättmaskinen. Kom även ihåg att i tvätt med höga temperaturer tenderar textilierna att tappa sina färger snabbare.

Sängkläder

Vi rekommenderar 40 grader för maximal livslängd av textilierna. Men dom tål däremot att tvättas i 60 graders maskintvätt och torka i torktumlaren på låg värme, emellanåt, då de är gjorda av 100% bomull. 

Handdukar

Våra våfflade handdukar behåller sitt utseende bäst om du tvättar i 40 grader och undviker torktumlaren. 

Dukar och servetter

Kan tvättas i upp till 60 grader, men som med alla textilier vinner man i längden på låga temperaturer.