Language

Bästa sänglamporna

Var hittar man de bästa sänglamporna? Hos Midnatts kunder så klart! Här kommer ett inlägg fullmatat med inspiration. På listan finns praktiska vägglampor för läsning, vackra bordslampor och andra kreativa belysningsidéer. Dom bästa sänglamporna vi kunde hitta helt enkelt.

1. Vi älskar kontrasten mellan den här svarta minimalistiska golvlampan och den bohemiska känslan i resten av inredningen. För visst kan man ha en golvlampa som sänglampa? Foto av @studioandrewtrotter.

2. Den här moderna vita bordslampan smälter in perfekt i sovrummets mjuka färgskala. Foto av @femkebuningh.

3. Konstverk och lampa i perfekt harmoni. Foto av @fannyekstrand.

4. Vi kommer definitivt stjäla den här idén från @fannyhaag. Vem vill inte somna under ett flygande, upplyst skepp?

5. Vi kan inte få nog av plisserade lampskärmar. Foto av @amvalland / @nicoleslantgard.

6. Det här är faktiskt den ultimata belysningen i ett sovrum. En liten svart riktad vägglampa för läsning och en vacker bordslampa för att skapa stämning. Vill du se mer av Brita Zackaris inspirerande hem läs hela vårt reportage här. Foto av Mikael Lundblad.

7. Vem hade kunnat ana att en discokula egentligen hör hemma i sovrummet? Nu vet vi! Foto av @amvalland / @nicoleslantgard.

8. Arkitekten Axel Wolgers är expert på belysning. Hans mål är att familjens 1700-talshus helt och hållet ska kunna lysas upp av levande ljus. Drömmigare blir det inte. Se mer av Axels och hans fru Rachel Bodros Wolgers, hem här. Foto av Mikael Lundblad.

9. Inget i Angelica Svanströms hem är lämnat åt slumpen. Poetisk perfektion även när det kommer till valet av sänglampa. Läs hela vårt reportage här. Foto av Mikael Lundblad. För att hitta liknande lampor är det lättast att leta vintage eller antikt. Vi börjar alltid vår sökning på Auctionnet.

10. Ytterligare ett exempel på hur man kan kombinera bra läsbelysning med en bordslampa för mysbelysning. Foto av @suvim_valkoinenharmaja.

11. Modern, minimalistisk och funktionell belysning när den är som bäst. Ikea har en liknande modell av sänglampa i svart och vitt som dessutom går att dimma. Alla älskar sänglampor som går att dimma. Foto av @idalauga.

12. För en enkelsäng som bara behöver en sänglampa är den här lampan från Ferm Living en favorit. Då finns det utrymme för lampan att ta lite mer plats. Har man en dubbelsäng kan det vara snyggt att kombinera den här typen av lampa på ena sidan med en enklare bordslampa på den andra. Foto av @stinaninnas.

13. Den här sänglampan i mässing tar även den för sig lite mer. Mässing och guld är dessutom vackra metaller att blanda in i de flesta sovrum. Foto av @kvart_joanna.

14. Arkitekten Elin Carlsten har valt två fina  klotformade lampor till sitt sovrum, visst adderar dessa härlig Art deco vibe? Extra plus för att de är dimbara, vilket ju är perfekt i sovrummet.

15. Den här lilla grå sänglampan från Hay är en tidlös favorit för sovrummet. Foto av @idalauga.

Shop the look